Satakunnasta - Sikses Parasta

Satakunnasta - Sikses Parasta
Satakunnasta – Sikses parasta on tiedonvälityshanke, joka toimii paikallisesti tuotetun ruoan puolestapuhujana ja satakuntalaisen ruoan tunnettuuden lisääjänä.

Hankeaika 1.8.2015–31.12.2018

Satakunta on yksi keskeisimmistä ruoantuotantoalueista Suomessa. Maakunnalle on ominaista erityisesti vahvasti erikoistuneen alkutuotannon sopimustuotanto teollisuuden kanssa. Avomaan vihannesten, broilerin, kalkkunan, sokerin, perunatärkkelyksen ja viljeltyjen sienten tuotanto on Satakunnassa valtakunnan kärkitasoa. Hankkeessa edistetään erityisesti paikallisten tuotteiden pääsyä eri markkinakanaviin. Hankkeen kohderyhmään kuuluvat kaikki satakuntalaiset ruokatuotantoketjun toimijat alkutuotannosta jalostukseen. Tiedonvälityksen ja viestinnän läpileikkaavana teemana on satakuntalaisen ruokaketjun ja sen toimijoiden osaamisen arvostuksen nosto erityisesti maakunnan sisällä.

Hankkeessa ovat mukana Satakunnan keskeiset elintarvikealan kehittäjäorganisaatiot Pyhäjärvi-instituutti, Satafood Kehittämisyhdistys ry sekä ProAgria Länsi-Suomi. Hankkeen rahoitus tulee Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Satakunnan ELY-keskuksen kautta.

siksesparasta.fi

Facebook

Instagram

Sillai kai? -blogi

Youtube

Mikä on mielestäsi Sikses parasta?

Suomi täyttää 100 vuotta. Lähiruoka ja yhdessä syöminen ovat paitsi valtakunnallisia teemoja tänä vuonna myös syitä juhlia. Satakunnasta - Sikses parasta –hanke haluaa olla mukana vuoden suurimmissa kyläjuhlissa (syodaanyhdessa.fi) ja haastaa kaikki satakuntalaiset mukaan satakuntalaisen lähiruoan menestystarinaan. Nostamme kuukausittain esille elintarvikkeisiin liittyviä teemoja, jotka näkyvät uutiskirjeissämme, some-kanavissamme ja teematilaisuuksissa.

Kuluvan vuoden toimissamme pääroolia näyttelevät satakuntalaiset raaka-aineet, elintarvikkeet, tuottajat, pienjalostajat, yritykset, ravintolat, julkiset keittiöt, opiskelijat, uudet tulokkaat ja lähiruokateot. Äänen annamme teille! Otathan osaa elokuun loppuun asti kestävään äänestykseen ja vaikuta! Tulokset ja palkitut julkistamme syksyllä 2017 fanfaarien kera. Kaikkien äänestykseen osallistuneiden kesken arvomme satakuntalaisia lähiruokatuotteita. TÄSTÄ ÄÄNESTÄMÄÄN!

PJI
ProAgria Länsi-Suomi
Maaseutu.fi
Ely
EU-Lippu

Löydetään yhdessä Teidän tarpeisiinne paras ratkaisu!

Tutustu palveluihimme