Mehiläisiä maatiloille

Mehiläisiä maatiloille
Hunajantuotanto sopii hyvin maatilayrityksen yhdeksi tuotantosuunnaksi. Monipuolistamalla viljely- ja kesantopeltojen käyttöä on mahdollista lisätä taloudellista tuottoa eri elinkeino- ja intressiryhmille ja kasvattaa luonnonarvoja.

Hankeaika 1.3.2017 - 31.12.2018

Mehiläisiä maatiloille -hankkeessa selvitetään sopivien mesikasvien erilaisia viljelykäytäntöjä ja niiden vaikutusta hunajantuotantoon käytännön viljelmillä. Yhteistyössä hunajantuottajien kanssa testataan kokeiluun halukkaiden maatalousyrittäjien pelloilla erilaisia mesikasvustoja ja arvioidaan niiden vaikutusta hunajantuotantoon. Hanke sisältää myös osion, jossa kiinnostuneita maatalousyrittäjiä valmennetaan sopimustuotantoa harjoittaviksi mehiläistarhaajiksi. Maatilaympäristössä on monia mehiläistarhausta ja hunajatuotantoa tukevia vahvuuksia ja resursseja, joita yrittäjät valmennetaan arvioimaan ja hyödyntämään. Hunajantuotanto sopii hyvin maatilayrityksen yhdeksi tuotantosuunnaksi.

Hankkeen toteuttavat Satafood Kehittämisyhdistys ry ja Hunajaluotsi Oy.

Hanketta rahoittavat Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Pirkanmaan ELY-keskukset Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahastosta. Hankkeen yksityinen rahoitus tulee Hunajayhtymä Oy:ltä.

Tule mukaan opiskelemaan mehiläishoitoa tuottajavalmennukseen. Valmennuksen tavoitteena on elinkeinollisesti merkittävän hunajantuotannon käynnistäminen. Aiempi kokemus mehiläisen hoidosta ei ole välttämätöntä. Kiinnostuitko? Lue lisää esitteestä.

Infotilaisuudet hunajatuotannosta ja valmennuksestamme:

Maanantai 7. elokuuta klo 18:00 Kankaanpää, ProAgrian toimisto, Keskuskatu 51 b, Kankaanpää

Tiistai 8. elokuuta klo 18:00 Huittinen, ABC-aseman kabinetti, Loimijoentie 89, Huittinen

Keskiviikko 9. elokuuta klo 18:00 Aura, ABC-aseman kabinetti, Valtatie 36, Aura

Torstai 10. elokuuta klo 18:00 Akaa, Kaupungintalon valtuustosali, Myllytie 3, Akaa

Lisätiedot ja ilmoittautuminen valmennukseen: Infotilaisuuksissa ja 27.8.2017 mennessä sähköisellä lomakkeella www.hunajaluotsi.fi. Tiedustelut Lauri Ruottinen 040 547 3652 / Hunajaluotsi Oy ILMOITTAUTUMINEN AUKEAA LÄHIAIKOINA!

Hunajayhtymä Oy
Hunajaluotsi Oy
Maaseutu.fi
Ely
EU-Lippu

Materiaalit

Tuottajavalmennus

Löydetään yhdessä Teidän tarpeisiinne paras ratkaisu!

Tutustu palveluihimme