Mehiläisiä maatiloille

Mehiläisiä maatiloille
Hunajantuotanto sopii hyvin maatilayrityksen yhdeksi tuotantosuunnaksi. Monipuolistamalla viljely- ja kesantopeltojen käyttöä on mahdollista lisätä taloudellista tuottoa eri elinkeino- ja intressiryhmille ja kasvattaa luonnonarvoja.

Hankeaika 1.3.2017 - 31.8.2019

Mehiläisiä maatiloille -hankkeessa selvitetään sopivien mesikasvien erilaisia viljelykäytäntöjä ja niiden vaikutusta hunajantuotantoon käytännön viljelmillä. Yhteistyössä hunajantuottajien kanssa testataan kokeiluun halukkaiden maatalousyrittäjien pelloilla erilaisia mesikasvustoja ja arvioidaan niiden vaikutusta hunajantuotantoon. Hanke sisältää myös osion, jossa kiinnostuneita maatalousyrittäjiä valmennetaan sopimustuotantoa harjoittaviksi mehiläistarhaajiksi. Maatilaympäristössä on monia mehiläistarhausta ja hunajatuotantoa tukevia vahvuuksia ja resursseja, joita yrittäjät valmennetaan arvioimaan ja hyödyntämään. Hunajantuotanto sopii hyvin maatilayrityksen yhdeksi tuotantosuunnaksi.

Hankkeen toteuttavat Satafood Kehittämisyhdistys ry ja Hunajaluotsi Oy.

Hanketta rahoittavat Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Pirkanmaan ELY-keskukset Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahastosta. Hankkeen yksityinen rahoitus tulee Hunajayhtymä Oy:ltä.

Hunajayhtymä Oy
Hunajaluotsi Oy
Maaseutu.fi
Ely
EU-Lippu

Materiaalit

Hunajantuotantoaiheinen opintomatka Viroon 4.-6.6.2019

Opas peltoviljelyyn sopivista mesikasveista 2019

Mesikasvikokeilut - kesä 2018 Loimaalla 1.11.2018

Ammatillinen kotimaan opintomatka hunajantuottajille 22.-23.10.2018 Varsinais-Suomeen, Uudellemaalle ja Kanta-Hämeeseen

Mehiläistarhaus saaristossa -tilaisuus Kemiössä 6.10.2018

Tutustumismatka Ruotsin mehiläistuotantoon 10.-13.6.2018

Mesikasviseminaari 20.3.2018

Löydetään yhdessä Teidän tarpeisiinne paras ratkaisu!

Tutustu palveluihimme