Geofood - lähiruokaa ja geologista perintöä

Geofood_virallinen
Geofood - lähiruokaa ja geologista perintöä
Tervetuloa mukaan GEOfood-verkostoon!

Hankkeen tavoitteena on jakaa tietoa GEOfood-brändistä Lauhanvuori - Hämeenkangas Geopark-alueen tuottajien, jalostajien ja ravintoloiden keskuudessa ja saada heitä mukaan verkostoon GEOfood-tuottajiksi, -jalostajiksi ja -ravintoloiksi. GEOfood-brändin käyttöön liittyy paikallisuus, puhtaus ja ekologisuus, joten se edellyttää brändille määriteltyjen kriteereiden täyttämistä. Tavoitteena on, että alue nostaa profiiliaan ruokamatkailualueena.

Hankeaika on 1.1.2022-31.12.2024.

Hankkeen ensisijaisena toiminta-alueena on Leader Aktiivinen Pohjois-Satakunta ja Leader Suupohja -toimintaryhmien kunnat, jotka kuuluvat Lauhanvuori - Hämeenkangas UNESCO Global Geopark -alueeseen tai sen GEOfood-puskurivyöhykkeeseen. Puskurivyöhykkeeseen kuuluvat Geopark-kuntien naapurikunnat. Hyödynsaajina ovat kaikki Lauhavuori-Hämeenkangas Geopark -alueen ja sen puskurivyöhykkeen ruokaketjussa toimivat tuottajat ja yritykset sekä matkailu- ja ravintola-alan toimijat.

Hanketta rahoittaa Satakunnan ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahastosta. Leader Pohjois-Satakunta ja Leader Suupohja ovat myöntäneet hankkeelle Leader-tukea. Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark ry maksaa hankkeen yksityistä rahoitusta.

Facebook

Instagram

Kuva: Korsuretket Oy lähiruokanoutopöytä, kuvaaja: Viivi Hautamäki

Miten saan GEOfood -merkin käyttööni? Lisätiedot ja liittymislomake LH Geoparkin verkkosivuilla.

LH Geopark
Pohjois-Satakunta
Suupohja
Leader
Ely
EU-Lippu

Löydetään yhdessä Teidän tarpeisiinne paras ratkaisu!

Tutustu palveluihimme