Gluteenittomasta viljelykierrosta erikoistumisvaihtoehto tiloille

Gluteenittomasta viljelykierrosta erikoistumisvaihtoehto tiloille
Gluteeniton viljelykierto on erikoistumisvaihtoehto asiaan perehtyville tiloille. Gluteenittomien tuotteiden kysyntä kasvaa tasaisesti sekä Suomessa että vientimaissa. Suomessa tuotettavista gluteenittomista kasveista tärkein on kaura.

Hankeaika 1.12.2016–31.5.2019.

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa hankealueen (Satakunta, Varsinais-Suomi ja Pirkanmaa) maatilojen elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä sekä lisätä eri tahojen välistä yhteistyötä. Gluteenittomassa viljelyssä tuotetaan kauraa erillään muista viljoista ostajan määrittelemällä tavalla ja puhtausvaatimuksin. Täysin eriytettyyn gluteenittomaan viljelykiertoon sopivia kasvilajeja kauran lisäksi ovat öljykasvit, valkuaiskasvit, nurmet, peruna, vihannekset ja sokerijuurikas sekä pellava, kumina ja tattari, joista on koottavissa viljelyteknisesti sopivia ja monipuolisia viljelykiertovaihtoehtoja. Alkutuotannon parempi kilpailukyky ja taloudellinen tuloksellisuus on lisännyt hankealueen maakuntien elinvoimaisuutta. Viljelijät ovat erikoistuneet gluteenittomaan viljelykiertoon ja viljelyn osaaminen on lisääntynyt sekä viljelyn kannattavuus parantunut. Tavoitteena on myös edistää sopimustuotantoa siten, että raaka-aineen ostajilla on varmuus laadukkaan tuotteen saatavuudesta ja viljelijöillä varmuus tuotteen menekistä ja hinnasta, jotta voidaan hyödyntää kasvavat markkinat (gluteeniton kaura ja muut free from –tuotteet).

Hanketta rahoittaa Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan ELY-keskukset Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahastosta. Hankkeen yksityinen rahoitus tulee Niemi-Säätiöltä.

Facebook

Ladataan facebook-sisältöä...
ladataan

Uutiskirje

Tilaamalla sähköisen uutiskirjeen saat tietoa Gluteenittomasta viljelykierrosta erikoistumisvaihtoehto tiloille –hankkeen tapahtumista. Lisäksi tiedotamme gluteenittoman tuotannon mahdollisuuksista.

Uutiskirje on tarkoitettu alkutuottajille (perinteiset vilja- ja erikoiskasvitilat), gluteenittomia raaka-aineita jalostaville yrityksille sekä gluteenittomia raaka-aineita vieville yrityksille.

Uutiskirje ilmestyy 2 kuukauden välein riippuen hanketapahtumien ajankohdasta.

Kun olet lähettänyt lomakkeen, saat sähköpostiisi vahvistusviestin.

* pakollinen
Maaseutu.fi
Ely
EU-Lippu

Materiaalit

VYR:n viljelijäseminaari Huittisissa 26.1.2017

Gluteeniton viljelykierto - mitä se on? -tilaisuudet maaliskuussa 2017

Gluteeniton kaura tuotantovaihtoehtona ja viljelykierron monipuolistaminen gluteenittomilla kasveilla / Huittinen 10.3.2017

Viljelykierron monipuolistaminen gluteenittomilla kasveilla ja gluteeniton kaura tuotantovaihtoehtona / Hämeenkyrö 13.3.2017

Gluteeniton kaura tuotantovaihtoehtona ja viljelykierron monipuolistaminen gluteenittomilla kasveilla / Aura 14.3.2017

Gluteenittoman tuotannon pellonpiennartilaisuudet 1.8.2017

Löydetään yhdessä Teidän tarpeisiinne paras ratkaisu!

Tutustu palveluihimme